Május 26-án, szerdán, izgalmas lehetőség nyílik azok előtt, akik finom megoldást keresnek az élelmiszerpazarlásra. A TransFoodMission érzékszervi bírálatra hívja a fenntarthatóság iránt elkötelezett – vagy egyszerűen csak kíváncsi – granola bolondokat. A kiscsoportokban (maximum 6 fő) történő, 30 perces kóstolás célja felmérni, mennyire ízlik a közönségnek a titkos hozzávalóval dúsított roppanós finomság. 

Mitől ételmentő?

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legsúlyosabb, globális társadalmi problémája. Egyre több kiváló kezdeményezés foglalkozik azzal, hogy mi, magánemberként, hogyan tehetünk azért, hogy ne kerüljön a szemétbe értékes, fogyasztható élelmiszer. Nagyon fontos a személyes felelősségünk felismerése, hiszen az élelmiszerpazarlás harmada a háztartásokban történik. 

Ugyanakkor az élelmiszerlánc korábbi szakaszaiban is előfordul, hogy valamilyen emberi fogyasztásra kitűnően alkalmas, tápanyagokban gazdag melléktermék hulladékként végzi – mert az adott helyzetben egyszerűen felesleges, újrahasznosítása, revitalizációja pedig nem megoldott.

Vagyis, így volt ez egészen addig, amíg meg nem jelent a színen a TransFoodMission.

A csodálatos sörtörköly

A TransFoodMission Ételmentő Granolája a sörgyártás során keletkező melléktermék, a sörtörköly felhasználásával válik csak igazán ropogóssá és tápanyagban gazdaggá. A márka ezzel a termékkel debütál a hazai piacon – és van még néhány ételmentő ötlet a tarsolyukban.

Május 26-án, 9 és 16 óra között a budapesti Campden BRI kutatóintézetben nyílik lehetőség az érdeklődők számára, hogy megkóstolják a terméket. Granola fogyasztók számára különösen ajánlott a részvétel, hiszen észrevételeik alapján még módosítható a termék végleges formája – hogy az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem a lehető legfinomabb legyen! 

A kóstolóra ITT lehet bejelentkezni a férőhelyek erejéig.

(Fontos! A kóstoláson várandós és szoptató édesanyák, valamint ételallergiások sajnos nem vehetnek részt!
Fontos 2! A termék piaci forgalomban még nem kapható, ezért a kóstoláson nemhogy vásárlási kötelezettség, sajnos lehetőség sem lesz!)


Kép: TransFoodMission