Sokszor megfeledkezem róla Bak jegyűként, hogy kitartó, szívós és erős vagyok. A horoszkópom szerint. Már ha ez számít valamit. De most legyen úgy, hogy számítson.

Ezeken túl továbbá szorgalmas, dolgos, ambiciózus, realista, óvatos, útkereső, aki mindent túlél. Ha ez egy van, akkor nem is lehetséges, hogy valami fájjon, mert úgyis kibírom, és nem foglalkozom vele? Így kellene hozzáállnom?

És ha nem tudok? De mégis úgy érzem, hogy igenis kemény vagyok. Mert sokszor küzdök, és igyekszem szívós is lenni, mert úgyis mindent nekem kell megoldani. Vagy ez csak a látszat, és éppen hogy homokba dugom a fejem a nehézségek elől, mert nehéz velük szembesülnöm? Nehéz kérdés. Nem is biztos, hogy most válaszolni tudok rá.

Minek kell történnie, hogy történjen valami? Hogy valami változzon. Kedvező irányban, természetesen. Mondjuk figyelni a jelekre? Bízni a véletlenekben, a megérzéseinkben?

Ha már az asztrológiánál tartunk: ha Bak jegyűként egyszer csak Bak, és a jegy uralkodó bolygója, a Szaturnusz feliratú kavicsokat sodor elénk az élet – ráadásul egyszerre kettőt – az jelent valamit? Ez valami nagyon konkrét üzenet lenne? A tizenkét állatövi jegy, és a hozzájuk tartozó bolygók közül csak a Bak és a Szaturnusz. Duplán. Szóval szerintem ez azért nagy dolog.

Kérdések és kérdések. A válaszokat még kutatom. Úgy érzem, elég kitartó vagyok hozzá. Hiszen Bak vagyok. Meglesznek azok. Ha most valamiért nehéz is, megkeresem a megoldást. Nincsen más választásom. Nem lehet más választásom. Hiszen boldog akarok lenni. Nekem ez is számít. Nem csak úgy lenni valahol, ahol nem is számít, hogy ott vagyok, vagy sem. Úgy igazán ott szeretnék lenni.

Biztosan másban is fogalmazódott már meg hasonló, amikor úgy érezte, hogy nem szeretné ugyanúgy tovább folytatni. Nem mások, saját maga miatt. Nem jó az úgy, ahogyan van. Tarthatatlan már a jelenlegi állapot. És még csak észre sem vett belőle semmit. Vagy igen, de nem foglalkozott vele. Máshol volt a fókusz. De van, amikor már elég. Ha mi nem foglalkozunk saját magunkkal, akkor ki más fog? Ki kérdezi meg, hogy mit érzünk? Ezt először saját magunkban kell tisztáznunk, ugye?

Azért a jelek szükségesek. A véletlenek. Mert mégis jó azt érezni, hogy valami van. Én is találkoztam néhánnyal az elmúlt időszakban. És örülök neki.

Mint most az egy tál Bak és Szaturnusz. Amit valamiért észrevettem.

Biztosan vannak olyanok, akik nem hisznek a véletlenekben. Én nem tartozom közéjük.

Még nem tudom, mit jelent a Bak és a Szaturnusz kövecske szorosan egymás mellett abban a tálban. Ráadásul kettő is. De kiderítem.

Forrás: ITT

Szerző és fotó: Karóczkai-Müllner Helga
Grafika: Mucsi Boglárka