A legendás beat zenekar emlékét számos formáció őrzi a világban. Nálunk a The Bits Beatles együttes igyekszik visszahozni koncertjeivel és rendezvényeivel a beatles érzést! Idén augusztus 13-án minden a Beatlesről szól az óbudai Kobuci kertben.

A The Bits Beatles emlékzenekar idén is nagyon körültekintően szervezte meg az Országos Beatles Találkozót. Meghívásukra igent mondott Liverpool legjobb beatzenekarra a The Shakers. A vendégzenekar hamisítatlan liverpooli Merseybeat zenét játsszák, amelyből a Beatles is útnak indult. A több, mint tíz éve működő együttes bejárta már a világot az összes jelentős beat és Beatles fesztivált. Önálló lemezeik jelentek meg Európában és Japánban is.

Beatles találkozó programok:

15:30 – Kapunyitás

16:00 – The Bits első koncertblokk: megemlékezés a Beatles 1967-ben megjelent lemezeiről a Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, valamint a Magical Mistery Tour-ról

17:00 – Színpadi beszélgetés a Beatlesről ma és 50 év távlatából. Beszélgetőtársak: Encs Mihály (zenész, a The Whu, Who emlékzenekar alapítója), Benedek Szabolcs (a Beatles Vágatlanul című könyv szerzője és hivatalos Beatles rajongó), László Róbert (a Beatles 50 blog szerzője), Durányik László (zenész, karnagy).

17:30 – Akusztikus Beatles szett Juhász Tomi Vaklárma előadásában

17:50 – Beatles workshop a The Bits-szel: beszélgetés a zenéről, hangszerekről, jelentőségükről és interaktív bemutató.

18:30 – The Shakers: elhozzuk a 60-as évek Liverpoolját Budapestre. Liverpool legjobb beatzenekara a több, mint 10 éve működő The Shakers az esemény vendégelőadójaként lép fel. A koncert során felcsendülnek azok a beatslágerek, amikből annak idején a Beatles is táplálkozott.

19:30 – Beatles kvíz. Készülj fel, hogy 50 évvel ezelőtt a mai napig mi történhetett a Beatles-szel, a győzelem garantált.

20:15 – Az est utolsó koncertblokkja a legbulizósabb Beatles számokkal és a The Bits-szel.

Állandó programok:
– Beatles előkvíz
– A szünetekben beat DJ szettek
– Benedek Szabolcs Beatles Vágatlanul című könyvét dedikálja.

A rendezvény látogatása ingyenes!

Műsorváltozás jogát a szervező fenntartja!

További információ: www.thebits.hu

Kobuci kert: III. Óbuda, Fő tér 1., Zichy-kastély udvar