Ez a kérdés jóval mellbevágóbb, mint azt elsőre gondolnánk. Már csak azért is, mert a narancsbőr a mellen éppúgy megjelenhet, mint a csípőn, a hason és a combon. Nem szép látvány, de nem is csúnya. Egyszerűen van. 

A nők a legtöbbször saját magukon tartják nem szépnek, sőt egyenesen randának, vagy visszataszítónak, de másokon elfogadják. Magukon akár tarthatják annyira nem szépnek, hogy ettől mindenféle rosszérzések alakulnak ki önmagukról. 

A minap hallottam egy szépségápolással foglalkozó influenszertől, hogy ő kakaóvajjal kente jó vastagon mindennap a terhessége alatt a hasát, és rajta nincs egy csík sem. Mármint a hasán nincs egy csík sem, amit olyan sokszor mutatott meg újabban, hogy el is hiszem. Persze a technika vívmányait mindenki ismeri.

Kedvelem amúgy a nőt, de azért ez a kijelentése, megállapítása felkavaró volt. Egy számológépet elő is kaptam, hogy kiszámoljam az mennyibe kerülne most a nyolc hónapon át – azért csak nyolc, mert egy hónap kell, hogy kiderüljön az a terhesség, mennyibe is kerülne kettőszáznegyven adagnyi kakaóvaj. Nem leszek csúnya és nem keverem ide a rezsi árát, a Forint romlását, akkor sem, ha az a kakaóvaj nem itt terem, hanem messziről érkezik. Maradjunk annyiban nem kevés a költsége. Vagyis sok. 

Szóval félő, csodaszer ide vagy oda, sokaknak maradnak az egyszerűbb szerek a kakaóvajnál, a sok folyadék, a mozgás és az ima, hogy nem lesz ott narancsbőr. Meg a kis jövevény kárpótolja a nőt. Egy ideig.

Merthogy a tükörből nézve másként tűnik a narancsbőr. És legtöbbször tényleg nem a férfit érdekli. Persze tud különbséget tenni a férfi szem a makulátlan és a nyúzott bőrfelület között, de nem ez a fontos a számára a szeretet és szexualitás során.

A narancsbőrön mégis múlhat a szerelem, mégpedig a viselője miatt. Mert, ha az annyira sokkoló a nő számára, hogy nem képes szépnek látnia magát, az bizony lavinát indíthat el benne. Napról-napra egyre mélyebben bántják a hússzínű vályútok, a lila-fekete sávok, a töredezett csíkok, hogy a lelke törik meg vele. Veszik el az önszeretete és öntisztelete saját magából. És lassan és biztosan már nem a narancsbőr, hanem egyre több dolog, végül szinte minden zavarhatja önmagán. Ha így nézzük, bizony a narancsbőrön múlik a szerelem. Ami sem szép, sem csúnya. Van. Kép: Getty Images
Grafika: Mucsi Boglárka