Karácsonykor tojáslikőrt iszunk, nyáron fröccsöt vagy proseccot, a húsvétkor pedig a pálinka mellett a különféle koktélok jönnek leginkább szóba. Ezért hoztunk egy igazán pezsdítő napsárga koktélt.

A húsvéti ünnep, locsolás alkalmával jól tud esni egy könnyű ital. A pezsdítő napsárga húsvéti ital amellett, hogy színével elkápráztatja a szemünket, a gyümölcsös proseccos koktél igazán felfrissíti a locsolókat és locsolandókat egyaránt. Annak, aki szereti a habzóbort, annak kézenfekvő választás ez az ital húsvétkor: Pezsdítő édes mégis fanyar egyszerre. Ha szeretnénk még könnyebbé tenni, akkor fél-egy deciliter buborékos ásványvízzel is felönthetjük. Készíthetjük mandarin helyett naranccsal is. Ha úgy tetszik, akkor cukormázas poharat használjunk.

Pezsdítő napsárga húsvéti ital

elsődleges hozzávaló a jég

3 dl frissen facsart mandarinlé

3 evőkanál citromlé

3 evőkanál lime-lé

1 evőkanál fehér szirup

1 üveg prosecco ízlés szerint

2 csepp karamellszirup

Készítsük elő a koktélpoharakat ( a Margarita poharak tökéletesek): töltsük meg jéggel, hogy megfelelően lehűljenek, miközben kikeverjük az italt. 
Majd facsarjuk egy kancsóba a mandarint, a citromot és a lime-ot. Öntsük hozzá a szirupot, és jól keverjük össze, amíg el nem keveredik a citruslevével. A gyümölcslevet egy szűrőn keresztül öntsük a poharakba. Azért használjunk szűrőt, hogy ne kerüljenek pépdarabok, magok az italba. 

Minden koktélpohárba öntsünk körülbelül 2-2 centiméternyi gyümölcskeveréket. Ezután öntsük fel a gyümölcslevet habzóborral. Egészségükre!

Fotó: Shutterstock