A slime házilag, szmötyi vagy műtakony, a hihetetlenül vicces és szórakoztató gyurmaszerű játék, amit egy pár egyszerű összetevőből a gyerekek is pillanatok alatt elkészíthetnek otthon. A kicsik még szülői felügyelet mellett, a nagyok nélkülük is. Már az elkészítése érdekes, hiszen ragasztó, sampon, krém és borotvahab is kell hozzá! Nevetésből biztosan nem lesz hiány!

Slime házilag hozzávalók

90 gramm gyerek ragasztó (Nebuló)  vagy vízbázisú csillámragasztó

2 evőkanál borotvahab

1 teáskanál keményítő

2 nyomásnyi testápoló

1 teáskanál bórax

csillámpor, ételszínezékek, ételfesték

Slime házilag elkészítése

Egy műanyag magas falú edénybe vagy dobozba belenyomjuk a ragasztót. Hozzáadjuk a borotvahabot, ehhez a ragasztó adaghoz mintegy két tenyérnyi habot. Összekeverjük egy kanállal. Ekkor még az állaga folyékony, mint a palacsintatésztáé. A keményítővel megszórjuk és elkeverjük. Utána jöhet egy kis testápoló, hogy csúszós legyen, és könnyen lehessen nyújtani, és fényesebb legyen. A végén pedig jön a bórax, amitől a slime igazi állagát kapja. Nem kell meleg vízben oldani, anélkül is jól működik. Keverjük össze, ekkor már olyan lesz, mint egy gyurma. Nem ragad a kézhez, rugalmas.

Ha szeretnénk színt adni neki, vagy mintát, akkor a bórax előtt keverjünk bele ételszínezéket, csillámport. Ha a testápoló illatos, akkor illatot is kap a slime házilag.

Amire viszont figyelnünk kell, hogy a textilbe, szőnyegbe, díszpárnába, ruhába és még a hajba is könnyen beleragadhat. A slime leginkább önmagával jön ki más anyagból, slime-ot, slime-hoz tapasztva.

Fotók: Pixabay és Getty Images