A tavaszi szezon ünnepi kezdése a húsvét. A gyerekek alig várják a tavaszi szünetet, a húsvét ünnepét. Tekintse meg az ötleteinket, hogyan teheti a gyerekekkel hangulatosabbá a húsvétot.

Vidám képeslapok, poszterek, pálcikák

A húsvét a gyerekeknek annál vidámabb és színesebb, minél több mindent alkothatnak. Fessen a gyerek az ujjával, ecsettel, temperával, vízfestékkel vagy színezzen zsírkrétával, ceruzával avagy filccel, ahogyan tetszik. Vághatunk, ragaszthatunk. Nyuszikat, bárányokat, csibéket. Bármit, amit húsvétinak vélünk. A kézművességben a család legfiatalabbjai is részt vehetnek. Készülhet képeslap egymásnak, a nagymamáknak, nagypapáknak, vagy poszter a nappaliba.

Húsvéti letölthető sablonok

Ültetés, legyen zöld húsvétra!

Bár várni kell arra, míg kidugja a fejét a magocska, és szép, dús hajtásba fordul, mindennapos izgalom lesni, várni a termést. Ültessünk csírát, búzát vagy füvet, ahogy tetszik. Snidlinget is lehet.

Válasszunk tetszőleges ültetőközeget, cserepet, tojáshéjat, tojástartót, bögrét. Az aljára helyezzünk nedves vattapamacsokat, fedjük le földdel vagy mohával. Szórjunk bőven búzamagokat a föld vagy moha tetejére, majd locsoljuk meg bőségesen. Ezután minden nap locsoljuk és permetezzük a magokat. A növekedést segíthetjük, ha le tudjuk fedni egy átlátszó burával, például egy üvegtállal az üvegházhatásért.

Ha nem akarunk a földdel vacakolni és gyorsabb megoldást szeretnék, csíráztathatunk is zöldet. Vízben csíráztatással 3-5 nap alatt lesz zöld „füvünk. A mikrozöld termesztésről-csíráztatásról ITT írtunk korábban.

Húsvét a gyerekeknek: Készítsünk csokoládényalókát!

Csokoládényalókát készíteni szórakoztató ötlet húsvétra. Díszítsük pattogatott kukoricával, cukorkával vagy dióval. 200-300 gramm csokoládé (étcsokoládé, fehér, tejcsokoládé) 6 -12 fapálcika

1. Készítsük ki a pálcákat egymástól legalább 3 cm távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire.

2. A csokoládékat olvasszuk fel, és öntsünk azokat tetszőleges formában a pálcikák végére.

3. Szórjuk meg tetszőlegesen a csokoládényalókákat a díszekkel. A megszilárdult nyalókákat tartsuk hűtőben felhasználásig.

Süssünk minimuffinokat a húsvéti locsolkodásra!

A minimuffinok igazán nyerő nyalánkságnak számítanak a húsvéti reggeliző asztalon, vagy a locsolkodók fogadására kikészítve. Könnyen és gyorsan készíthető el. A gyerekek kezére külön rááll a mini változat.

Hozzávalók:
3 tojás
1,5 dl cukor
2,5 dl liszt
1 tk sütőpor
1 tk vaníliás cukor
1 bio citrom
1 ek citromlé
10 dkg vaj

Díszítéshez:
3 dl porcukor,
25 g olvasztott vaj
100 g mascarpone vagy Philadelphia krémsajt
2 evőkanál citromlé
ételszínezék, cukorvirágok, marcipán vagy szórócukor

Elkészítés:

1. A tojást és a cukrot keverjük habosra. A száraz hozzávalókat keverjük össze és adjuk a tojáshabhoz Adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Végül adjuk hozzá a vajat.

2. Egy minimuffin sütőformát béleljük ki tavaszias, húsvétos mini muffinpapírral, és töltsük meg azokat tésztával a kétharmadáig. 175 fokos sütőben mintegy 15-20 perc alatt süssük készre a muffinokat.

3. A készre sült muffinokat hagyjuk kihűlni, közben keverjük össze az olvasztott vajat, a porcukrot és a krémsajtot. Ízesítsük citromlével. Színezzük a krémet egy vagy több féle ételszínezékkel. kenjük le velük a muffinokat, és díszítsük cukor vagy marcipánvirágokkal, apró cukorkákkal. Izgalmas húsvét a gyerekeknek ez a javából!

Címlapfotó: GettyImages