Családi napra invitál a Budapesti Fesztiválzenekar a szombaton az Aquincumi Múzeumba. A programok között szerepel a népszerű Kakaókoncert, a Zenevár és a Hangszerkóstoló, sőt a Budapesti Fesztiválzenekar Felfedező honlapjuk szereplője, Sodró Eliza színésznő is játszik a gyerekekkel, a felnőtteket pedig kamarakoncertekkel várják.

A zenei vásár lesz május 28-án az Aquincumi Múzeumban a Budapesti Fesztiválzenekar szervezésében. Az ingyenes családi napra fél 11-től várják a gyerekeket zenés gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és játékokkal, egészen este 7 óráig.

Zenei vásár a családoknak

Az eseményen az új évadra szóló bérletek és jegyek, illetve ajándéktárgyaik közül is válogathat a nagyérdemű: van még pár utolsó Kakaóbérletük, most érdemes lecsapni rá.

Ajánljuk a hétvégi délutáni hangversenyeket tartalmazó Fricsay bérletet, vagy itt a nagyobb „gyerekeket” célzó Klassz koncertek sorozatot is. Szabadtéren és a múzeum belső tereiben egyaránt élvezhetik koncertjeiket, a programot ITT böngészheti, a tavalyi eseményről készült filmjüket pedig az alábbi YouTube videóra kattintva nézheti meg újra: 

Ne feledje, a személyes találkozás előtt vagy után a gyerekek már online is megismerkedhetnek a klasszikus zenével: a Budapesti Fesztiválzenekar Felfedező zenei oktatási honlapján az 5-12 éves gyermekeknek mutatják meg a szimfonikus zenekarok világát. A legjobb azonban élőben találkozni egymással és a zenével, menjenek, a zenekar szeretettel várja önt és családját szombaton az Aquincumi Múzeumban a zenei vásár programra!

BFZ ZENEI VÁSÁR ÉS CSALÁDI NAP
2022. május 28. 10:30-19:00
AQUINCUMI MÚZEUM ÉS RÉGÉSZETI PARK (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)
PROGRAM
10:30 Nyitás
11:00 Zenevár
11:00 Hallható múlt – előadás az aquincumi orgonáról
11:20 Eliza, a zenenyomozó – drámapedagógiai foglalkozás Sodró Elizával
12:00 Népzene
13:00 Ütősök koncertje
14:00 Kakaókoncert
15:00 Hangszerkóstoló
16:00 Kamarakoncert
17:00 Barokk koncert
18:00 Fúvósok koncertje