Színezni mindenki szeret, persze leginkább akkor amikor olyan technikával és színhasználattal teheti, ahogyan az neki akkor a legkényelmesebb és legtetszetősebb. Ehhez hoztunk mi letölthető és kinyomtatható tojásszínező sablonokat.

Az ünnepek járhatnak kellemetlenségekkel, amit a szabaddá engedett kreativitás oldhat. Színezzünk tojásokat a kellemesebb húsvétért. Színezhet gyermek, felnőtt. A színezett tojásokat tehetjük az ablakokba, fellógathatjuk a lámpákra, a bejárati ajtóra és a locsolóknak is adhatják a gyerekek.

Kezdjük az alapoknál!

Formás tojást rajzolni nem a legegyszerűbb. Ezért hoztunk erre is sablont. Kicsit és nagyot.

Színezzünk tojásokat!

A masnis az egyik legegyszerűbb és legbájosabb megoldás. A kislányok gyakran kedvelik. Hangulattól függően választhatnak masni színt vagy színeket, hiszen egy szalag akár többszínű is lehet. 

A masni mellé jöhetnek a csillagok és a szívecskék.

A masni és virágok után jöhetnek a szívecskék, a szeretet motívuma mindig mosolyt csal a locsolók arcára

A bonyolultabb minták már precizitást igényelhetnek

 

A nagy óvodás és kisiskolás gyerekek már törekedhetnek arra, hogy a vonalat tartva színezzenek, de ha ezzel ünnepkor nem akarnak törődni, mert nekik más a koncepciójuk a színezésre, az sem baj, végtére is ünnep van, a cél pedig a hagyományok megtartása mellett a kikapcsolódás.

Nyúl és csibe nélkül nincs húsvét


Rajzoljunk, színezzünk tojásokat!

A különféle minták rajzolása és színezése közben olyan ellazult, meditatív állapotba kerülünk, amiben megszűnik az idő és a tér érzékelése számunkra. A stresszoldás mellett mellékhatásként csodálatos alkotások születnek.

Azzal, hogy kizárólag a művünkre koncentrálunk, bekerülünk a jelenbe, az “itt és most” állapotába. A minták ismétlése ellazít, relaxált állapotba hoz, így stresszoldó hatású. Rajzolás, színezés közben annyira el lehet engedni a külvilágot, hogy elfelejthetjük hogy éhesek, fáradtak vagy feszültek vagyunk, az időérzékünk pedig teljesen elhagy.

Rajzolás, színezés közben a jobb agyféltekénk működik, ami felelős az érzelmekért. Akaratlanul is kirajzoljuk, kiszínezzük magunkból az érzelmeinket, a minket érő feszültségeket. Ezek jellegzetes mintákat és színeket mutatnak, így akár elemezni is tudjuk, mi foglalkoztat bennünket, mivel van dolgunk. Húsvétkor rajzoljunk, színezzünk kedvünkre, a hagyomány és az ellazítás kedvéért. 

A húsvéti tojásírásról ITT olvashatnak.