Egy este az elfogadás jegyében, ahol megmutatkozik, milyen sokan, milyen sokszínűek vagyunk – mottóval szerveznek jótékonysági divatshow-t Szegeden. Immáron negyedik alkalommal.

Tavaly számoltunk be először a Szegedi Ruhatár jótékonysági estélyéről, egy divatbemutatóról, aminek célja az érzékenyítés. A Szegedi RuhaTár tulajdonképpen egy online is elérhető lakásbutik, tulajdonosa Szabó Gréta, akinek szívügye az esélyegyenlőség. Érzékenyítésként rendezi meg évről -évre, idén már negyedik alkalommal A divat mindenkié! divatshowt.

Divatshow az esélyegyenlőségért

A szegedi Ruhatár idén április 27-én rendezi meg az országos esélyegyenlőségi-jótékonysági DivatShow-ját. A helyszín idén is a Szeged- Szálka Halászcsárda és Rendezvényház, műsorvezetője ismételten Máté Roland és Dombóvári Randa.

A fellépő modellek idén is korcsoporttól függetlenül fiatalabb-idősebb, vékonyabb-teltebb és fogyatékossággal élő hölgyek. A kifutókon láthatjuk többek között Magyarország kerekes székes szépségkirálynője és több protézissel élő hölgy is. Az idei évben legidősebb modellje 78 éves. A bemutatón 15 modell mutatja be, három körben a Szegedi Ruhatár fastfashion ruháit. Összesen 45 szettet láthat az este folyamán a közönség.

– Fontosnak tartjuk, hogy az elfogadás, esélyegyenlőség ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is működjön, így a divat területén is. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy modelljeink az élet minden területéről érkezzenek a show-ra így testalkattól, korosztálytól és fogyatékossági szinttől függetlenül – tudjuk meg Szabó Grétától.

Kívül-belül gyönyörű

A Ruhatár tulajdonosának, Szabó Grétának a mottója a “kívül-belül gyönyörű vagy” , így lakásbutikja is az év minden napján ennek szellemében működik. Idén is van egy kedvezményezettje rendezvényüknek. Az elmúlt években alapítványt, beteg kisgyermeket támogattak. Az idei évben a négyéves debreceni kisfiút, Benit támogatják, akinél Duchenne-féle izomsorvadást diagnosztizáltak. Mintegy másfél milliárdra lenne szüksége a családnak, hogy egy az Amerikai Egyesült Államokban elérhető kezelést megkapjon Beni. A kisfiú családjával készített interjú ITT érhető el.

Az estet zenei fellépők, sztárvendégeink és különböző show elemek színesítik: A Fire Fantasy csapata LED show-ja, a Sun City Rúd Fitness Stúdió világbajnoka és további két

versenyzője -, valamint a Skillfull Dance burlesque táncshowja. A jó hangulatról a szegedi AV Acoustic és Hirtelen együttes, Dj Matesz lemezlovas és sztárfellépőnk, a 2000-es évek ikonikus együttese, a Fiesta gondoskodik. A rendezvény közönségét emellett svédasztalos vacsora várja.

Esemény ideje: 2024. április 27. Szombat A vendégvárás 18:00 órával kezdődik, a divatshow 19:15-kor.

Információ és Fotó: Szegedi RuhaTár