Ki más tudna eredményesen segíteni nekünk álláskeresésben, mint egy olyan szakember, aki saját bőrén tapasztalta meg milyen szakmát váltani? Aki azért lett szállodai recepciós, mert elvarázsolta a Forma 1-es pilótával való találkozása a nyári diákmunka ideje alatt. Majd mert váltani, amikor alkalma adódott rá.

Szemán Zoltán még az egyetemen lett jó ismerősöm. Olykor beszélgetünk egy sort mindenféléről, de valahogy a munka, a karrier világa mindig szóba kerül. Ahogyan most is.

– Úgy tudom, nagyon fiatalon kezdtél el nyaranta dolgozni, mi volt az indítékod?

– Tizenkét éves voltam, amikor Pécsett nyaraltunk a családdal, a híres Palatinus szállodában meglátogattuk egy ismerősünket. Ő ott étteremvezetőként dolgozott öltönyben, nyakkendőben, és amikor elegánsan, de mégis lazán kikért nekünk egy kör italt, engem annyira lenyűgözött, hogy eldöntöttem: szállodában szeretnék dolgozni.

Lehetőségem csak később, tizennégy évesen lett nyári munkát végezni. Egy másik családi ismerősön keresztül tudtam bekerülni az egyik margitszigeti szállodába. Szerencsémre egyből londinernek. Fekete nadrág, fehér ing, piros mellény és fekete csokornyakkendő, valamint az arcomról le nem törölhető mosoly „szettben” fogadtam a vendégeket, hordtam a néha nem kicsi bőröndöket. Egy Marlboro fogadáson – akkor még az amerikai cigarettagyár támogatta a Forma-1-et – kezet foghattam Alain Prosttal, a kor egyik legmenőbb pilótájával. Más sem kellett egy általános iskolát végzett fiúnak, hogy beleszeressen a szállodaiparba. A következő években minden nyáron 1-2 hónapot töltöttem ott, és boldogan kerestem meg az akkorhét-nyolcezer forintos fizetésem mellé a néha valutában kapott jattot, amit a vendégek adtak az igyekezetemért. Már akkor láttam, hogy a következő lépés a recepciós pozíció lenne, de oda, ismerve a tapasztalt kollégákat, csak jóval később láttam esélyt bejutni.

– Ehhez mérten tanultál tovább?

– Igen. Igaz, gimnázium után elsőre nem sikerült a felvételi az akkor csak maximális pontszámmal elérhető Kereskedelmi-, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolára – jelenleg Budapesti Gazdasági Egyetem -, így egy gazdasági technikum elvégzését követően kezdhettem meg ott a tanulmányaimat, de miután nem sikerült a nappali-, csak az akkor induló távoktatás tagozat, így elkezdtem dolgozni már főállásban, mint londiner egy dél-budai 4 csillagos szállodában. Néhány átdolgozott hónappal és egy újabb Forma 1-gyel később az egyik recepciós kolléga átment az értékesítésre, én pedig „megpályáztam” a pozícióját, így történt, hogy 1996. október 1-én, 19 évesen, amikor beírtam a kódomat a portai számítógépbe,  a monitoron megjelent: Szemán Zoltán 1-es számú portai kassza. Egy álmom vált valóra!

– A recepción túl láttad a következő lépést?

– Nem. Innen visszanézve azt mondanám, hogy belekényelmesedtem a pozícióba, és bár igyekeztem jól csinálni a feladataimat, a főiskola mellett a gyakorlatban is lehetett volna mégtovább fejlődnöm. Erre három évvel később egy belvárosi panzióban is volt lehetőségem, itt folytattam még egy darabig a recepciósként, tapasztalva a belváros éjszakai életének idegenforgalmi oldalát. Azonban az eközben elkezdett második főiskola, valamint a sok esti műszak miatt úgy döntöttem, hogy abbahagyom a szállodázást, és egy rövid ideig csak a tanulásra koncentráltam.

– Nehéz jó Mikulást találni! Miért vállaltad el?

– A Pesti Estben szembe jött velem egy hirdetés: Mikulást keresnek. Egy rendezvényszervező cég keresett vállalkozó szellemű fiúkat, hogy december elején néhány napot Télapóként töltsenek családokat látogatva, vagy céges rendezvényeken megjelenve. Gondoltam, ezt még nem csináltam, így kerültem a Nyugati térre, a ma könyvesházként működő épületbe, ahol korábban Griff Gentleman áruház volt, és én ott három napig a vásárlókat kínálgattam szaloncukorral. Első nap megállt előttem két hölgy és megkérdezte, hogy elmennék-e hozzájuk is Mikulásnak, ők onnan nem messze dolgoznak egy HR tanácsadó cégben, és szívesen kifizetik nekem, ha másnap a cégben én osztanám ki a dolgozóknak a piros csomagokat. Amikor fizetés helyett álláskeresési tanácsot kértem, akkor még nem tudtam, hogy ez egy karrierváltó találkozás volt, mivel nem sokkal később már egy nemzetközi fejvadászcégnél találtam magam.

– Na de, honnan tudtad mit kell egy fejvadásznak tennie?

– Először magával a pozícióval sem voltam teljesen tisztában, de miután a céghez egy 1,5 hónapon át tartó, 5 körös interjún keresztül kerültem be, így volt idő megtudni, mi is lesz pontosan a feladatom. Itt tanultam meg az úgynevezett direkt keresés alapjait, amikor még nem voltak közösségi oldalak, hanem mindenkit telefonon keresztül kellett felkutatni, megtalálni, felhívni és lehetőség szerint levadászni.

– Hogy lett fejvadászból karrier coach? Mi a különbség?

– A második cégnél, ahol HR tanácsadóként dolgoztam, ismerkedtem meg az outplacement szolgáltatással. Ezt olyan cégek veszik igénybe, melyek egy-egy leépítés során gondoskodó formában szeretnének megválni a szervezet átalakítás, vagy bizonyos terület kiszervezése miatt elbocsájtandó dolgozóktól. Ilyenkor a tanácsadók az érintett dolgozókat önéletrajzírással, álláskeresési- és interjú technikákkal segítik a mihamarabbi elhelyezkedésben.

Ezzel a tapasztalattal, öt évvel ezelőtt találkoztam egy ilyen szolgáltatást is nyújtó céggel, ahol külsős tanácsadóként kezdtem el dolgozni először mellékállásban, majd az évek során felépítettem azt a vállalkozást, amiben már másfél éve dolgozom, de már önállóan.

Hogy mi a különbség? A fejvadász az, aki egy cég megbízásából direkt kereséssel – általában állásban lévő embereket – keres meg egy közép-, felsővezetői, vagy egy specialista pozícióval, mint karrier-lehetőséggel, és igyekszik úgymond levadászni őt. A karrier coach pedig álláskeresőknek vagy karrier váltóknak segít megtalálni a következő állást, vagy pozíciót.

– Te is beleestél a hibába, hogy nem alakítottad, hanem alakult a karriered?

Nem hiszem, hogy ez hiba. Nem azért mondom, mert beleestem, hanem azért, mert ezt nem tanítják sehol. Beleestem abból a szempontból, hogy sosem tudatosan váltottam, hanem elfogadtam a kínált lehetőségeket. A középiskolákban a legtöbben nem leendő szakmájuk szerint választanak felsőoktatási intézményt, hogy átgondolják, mit is szeretnének csinálni és ahhoz milyen végzettség szükséges, hanem a továbbtanulásban gondolkodnak, az álláskeresés csak jóval később jön képbe. Természetesen tisztelet a kivételnek, de nagy többségben ez elmondható.

– Szemán Zoltán, a karrier-coach is képezi magát?

Természetesen, Szemán Zoltán pis. Mint a jó pap. A 19 éves HR tanácsadói tapasztalatom mellé elvégeztem a Karrier coach és Life coach képzést, melyet egy Mester coach képzésen mélyítettem. Emellett Enneagramot is tanultam – ez a rendszer az emberi karaktereket osztja kilenc típusba -, hogy ez alapján még személyre szabottabban tudjak segíteni a hozzám fordulóknak.

– A vendéglátásból mi az, amit ma is felhasználsz?

Az ügyfélorientált szolgáltatás nyújtása és a maximális vendégelégedettség elérése. Szeretem, ha minden egyes találkozó után jó érzéssel, a céljuk felé tett lépés örömével távoznak a klienseim. És persze egy jó kávé élményével.

– Karrier coachként hogyan és miben tudsz a hozzád fordulók karrierépítésében segíteni? 

Első körben is átnézzük az eddigi szakmai tapasztalatát, hogy az álláskereső tisztában legyen az értékeivel, erősségeivel és esetlegesen a fejlesztendő területeivel, hogy önismerettel és önbizalommal kezdjen neki az álláskeresésnek. Ezt követően megnézzük, hogy mi lenne a következő lépés a karrierjében, milyen iparágban, mekkora cégnél, milyen szinten, felelősségi körben szeretne dolgozni és mik lennének a feladatai. Ennek megfelelően
írunk önéletrajzot, beszéljük át az álláskeresési technikákat és az interjú folyamatot, hogy a kiválasztás során hol, milyen kérdésekre számíthat. Ha pedig elkezdte az álláskeresést, és behívták egy interjúra, akkor arra a pozícióra egy próbainterjút csinálunk, hogy sikeresen tudja prezentálni tudását, tapasztalatát, erősségeit. Általában azt a visszajelzést szoktam kapni az interjúkat követően, hogy jobban felkészítem az ügyfeleimet, mint amennyire szükséges lenne, de ezt vállalom.

Szemán Zoltán elérhetősége: http://www.karrier-coach.hu/